Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lehet/public_html/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 150

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lehet/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lehet/public_html/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 150

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lehet/public_html/includes/application.php on line 539

A betegségek valódi okai

Tisztelt Hallgatóim!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Betegségek valódi okai című előadáson. Még mielőtt elkezdenénk ezt a témát, bemutatkozom röviden.

ZsuzsidokiZsuzsidokiOrvosi ismereteimet a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem. Altató és intenzív terápiás orvosként kezdtem dolgozni a Szegedi Orvostudományi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében a kilencvenes évek elején.

Munkám során többször kellett szembesülnöm azzal a ténnyel, hogy hiába alkalmazom a 6 év egyetem alatt megszerzett tudásom alapján a legmodernebb gyógyszereket, a legjobb terápiás eszközöket, a betegek egy részén így sem tudok segíteni. Nem változott ez a helyzet az alatt az egy év alatt sem, amit Belgiumban, a Leuweni Katolikus Egyetem
Aneszteziológiai Intézetében töltöttem ösztöndíjasként.

Aloe-vera-197383 150Aloe vera3 gyerekem születése kapcsán abbahagytam ezt a tevékenységet és anyaságom idején kezdtem a megelőzés és a természetes gyógymódok felé fordulni. Megismerkedtem a vitaminok, ásványi Gyerekek kicsi1232825 623631647668596 1175160699 nGyerekeimanyagok, gyógynövények szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásával és nagy lelkesedéssel kezdtem hangoztatni a megelőzés fontosságát. Ezen időszakban is nem egyszer előfordult az, hogy ezek a kiváló gyógynövény készítmények sem hozták meg minden esetben az elvárt eredményt.

Így jutottam el arra a következtetésre, hogy valami még van a háttérben, amivel eddig nem foglalkoztunk.
Mára elérkeztem arra a pontra, hogy azt mondhatom, hogy megvan a betegségek okainak feltehetőleg teljes skálája, ugyanis alkalmazásukkal a problémák szinte kivétel nélkül megoldódnak.

Jelen tudásom szerint a betegségeknek pszichés oka van.


Ezen belül alcsoportokat lehet elkülöníteni:

Genetikai adottságok – ezek a fogantatás pillanatától adottak. Ezekből indulunk ki, mert megváltoztatni egyelőre nem tudjuk számottevően, mivel a génsebészet még gyerekcipőben jár.

Hiányállapotok – azok a panaszok, tünetek tartoznak ide, amit valamelyik, a szervezetünk normális működéséhez szükséges anyag hiánya okoz. Ezek az anyagok legtöbbször a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, mikroelemek makromolekulák, növényi hatóanyagok. Külön fejezetet lehetne írni arról, hogy miért hiányoznak ezek az anyagok a 21. század emberének a testéből. Röviden összefoglalva az élelmiszereinkből is hiányoznak a nagyüzemi tömegtermelés módszerei miatt. Mindenkinek számolnia kell ezzel a helyzettel, aki Magyarországon él és élelmiszerboltban vásárolja a táplálékát.

Mit okoz ez?
Csak egy példát mondok. A szív-érrendszeri betegségek vezető halálok Magyarországon. A szívgyógyász orvosok óva intenek a koleszterintől (és írják a koleszterinszint csökkentő gyógyszereket), ami lerakódik az ér falába és annak elzáródását okozza. Ez különösen nagy baj akkor, ha a szív saját ereiben történik, mert ez idézi elő a szívinfarktust.
Szívroham arrhythmia-156099 150Szívroham Normális esetben az erek belső felszíne tükörsima. Arra a koleszterin nem tud lerakódni, akármennyi is van a vérben. Mellesleg a koleszterinre szüksége van a testnek, a máj maga is termeli. Lerakódni csak ott tud, ahol megsérült az érfal belső felszínét alkotó sejtréteg.
A sérülést például a szabadgyökök okozhatják, vagy az érfal rugalmasságáért felelős kollagén nevű fehérje hiánya. A szabadgyökök a sejt anyagcseréje során keletkező rövid életű, de nagyon reakcióképes molekulák, amelyek főleg a sejthártyát képesek károsítani. Ha elegendő mennyiségű C-, és E-vitamin van a szervezetben, az hatékonyan közömbösíti a szabadgyököket, amelyek így nem fogják károsítani az ér belső sejtrétegét, így a koleszterin sem fog lerakódni. Hasonló a helyzet a kollagénnel is. Elegendő C-vitamin jelenlétében jó minőségű és elég kollagén tud termelődni, ami megvédi az érfalat a túlzott kitágulástól és sérüléstől. Valami eredményt a koleszterinszint csökkentő gyógyszerekkel is el lehet érni, mert legfeljebb lelassítják a folyamatot, de nem az igazi okra hatnak. Ez olyan, mintha egy defektes kerekű autónak felpumpálnád a kerekét anélkül, hogy beragasztanád a lyukat a gumin. Egy darabig tudsz vele haladni, de nem jutsz messzire.

Mérgezések – azok az állapotok tartoznak ide, amit olyan anyagok okoznak, amelyekből több van a Gumidefekt flatfoot-76564 150Defektes autógumitestünkben a kelleténél, vagy azok, amelyekből egyáltalán nem kellene, hogy legyen benne. Például, az elhízott ember testében a zsír az az anyag, amiből több van a kelleténél.
Elhízott gyerekTúlsúlyos gyerekIlyenek még a szerves savak, amelyekből a stressz vagy a szénhidrát dús táplálkozás miatt szinte mindenki felesleggel rendelkezik. Amelyekből egyáltalán nem kellene a testünkben lenni az az alkohol, a dohányzás káros termékei, a drogok, a gyógyszerek, a növény védőszer maradványok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, ízfokozók, állagjavító adalékanyagok, és a vegyi anyagok széles skálája, amik a kozmetikumokkal a bőrünkön át jutnak be a testünkbe.

Kozmetikumcream-194116 150ArckrémA felsorolás ezzel még koránt sem teljes. Miért baj mindez? Erre is mondok egy példát: a szerves savak felszaporodása a mai ember testében már olyan méreteket ölt, hogy a vese nem győzi kiüríteni. Valamit csinálni kell velük, hogy ne marják szét a szerveket. Közömbösíteni kell lúggal. Honnan lehet lúg képzésre alkalmas agyagot találni? Van kalcium a csontokban, a tejtermékekben meg alig. Gondolom, ezek után már nem kérdés, hogy miért hívják a csontritkulást néma járványnak. A bajnak ezzel még nincs vége, mert ha kimerül a lúgraktár, a savakkal akkor is kell kezdeni valamit. Félre kell tenni, ahol nem csinálnak nagy kárt. Ez a zsírszövet. Bizonyára találkozott már olyan elhízott emberrel, aki különféle diétákkal sanyargatta magát, mégse tudott lefogyni. Hát ezért. A test nem engedi el a zsírt addig, amíg meg nem szabadult a savaktól. A szervezet a bőrön és a nyálkahártyákon át is igyekszik a savaktól megszabadulni. Ez nem tesz jót ezeknek a felszíneknek, felmaródnak és a legártatlanabb anyagokkal való érintkezésre is gyulladással reagálnak.
BetegAllergiaAllergiának nevezik ezt az állapotot. Persze, hogy túlműködik az immunrendszer de nem azért, mert ehhez szottyant kedve, hanem azért, mert riadóztatva van a felmart nyálkahártyák miatt. Az immunrendszer működésére ható gyógyszerek megint csak a tüneteket nyomják el ideig-óráig, mert nem a kiváltó okra hatnak. Csökkenteni kell a savtermelődést, vagy hatékonyan lúgosítani a testet.Lelki okok
– ma már egyre többen elismerik, hogy a betegségek legnagyobb része, lelki okokra vezethető vissza. Na, ez az a tényező, amiről az egyetemen egy árva szót sem tanítottak nekem annak idején és ez a mai napig nem változott számottevően. (A természetgyógyászat tanszék megalapítására tett erőfeszítések hogy-hogy nem, „nem is tudom” miért, de falakba ütköztek.) Az viszont tény, hogy az egészségügyben dolgozó orvosok között egyre többen vannak azok, akik felismerik az ilyen irányú ismereteik hiányának jelentőségét és jobb esetben természetgyógyászhoz, rosszabb esetben pszichológushoz, vagy ne adj isten, pszichiáterhez küldik a páciensüket. A pszichológusok és pszichiáterek nem kapnak olyan képzést, amivel hatékonyan és tartósan segíteni tudnának a lelki eredetű testi elváltozásokon. Ez sajnos annak ellenére igaz, hogy ők a lélek szakértőinek tüntetik fel magukat. A bajt tetézi az, hogy a terápiák, amit alkalmaznak, az sok esetben károsabbak, mintha semmit nem csináltak volna. Sokan vannak közöttük, akik ezt a tényt el is ismerik. A pszichiátria ellen indított műhiba perektől pedig egyre hangosabb a média.
PszichiátriaPszichiátria
Az egyik pszichiátria szakvizsga tesztkérdés sorból az első 20 csak nevekre kérdez rá. Az ilyen adatok ismeretének alig van köze a segítéshez.
Akkor kezdtem a lelki okok irányában keresgélni, amikor azt tapasztaltam saját magamon és másokon is, hogy hiába szedem a sok jó vitamint és gyógynövény készítményt, hiába tartózkodom azoktól a mérgektől, amiktől csak tudok, a betegségek mégsem kerülnek el, bár sokan vannak azok is, akiknél látványos eredményeket tapasztaltunk a gyógynövényektől. Akkor jött a kérdés: miért van az, hogy az egyik emberen működnek a táplálék-kiegészítők, a másikon meg nem? 
Ezek a készítmények a szervezet öngyógyító képességét állítják helyre. Működni csak akkor fognak, ha a szervezetnek van még elegendő energiatartaléka, amit mozgósítani tud erre a célra. Ha már ez az energiatartalék nem elég, akkor a vitaminok és gyógynövények hatása nem lesz egyértelmű. 
A lelki okoknak az a szépsége, hogy ahány ember, annyiféle lehet, viszont mára már rendelkezésünkre áll egy még kevésbé ismert, de egyre terjedő módszer, amelyben megtalálhatók azok a rendszerezett ismeretek, amelyeknek a pontos alkalmazásával bárkinél feltárhatók és ezzel meg is szüntethetők ezek az okok. Ennek a módszernek az a célja, hogy megszüntesse mindazon okokat, amik miatt az ember bizonyos helyzetekben irracionálisan viselkedhet, illetve az, hogy az ember visszanyerje azt az életenergiát, amivel gyerekkorában még rendelkezett. Az alkalmazása során tapasztalhatók a pszichoszomatikus elváltozások megszűnése is, mint kívánatos mellékhatás. Alkalmazásának legfőbb célja és eredménye az embert tartósan jobb hangulatba hozni, valamint növelni a tudatosságát az élet bizonyos törvényszerűségeivel kapcsolatban. Így sokkal ésszerűbben és könnyebben birkózik meg a napi problémákkal és sokkal boldogabb, sikeresebb lesz. Önnek tetszene ez az állapot? Nekem igen!

Na ez most idáig mind szép és jó, de hogyan leszek ettől Én jobban? Jogos, ha felmerül Önben ez a kérdés.. Gondolom, hogy ha idáig eljutott az olvasásban, akkor Ön azok közé tartozik, akik vállalják a felelősséget a saját állapotukért, mint emberi lény a maga teljességében, és tenni is hajlandók érte valamit. De mit? Az első dolog, amit máris megtehet, hogy feliratkozik a „Zsuzsidoki szösszenetei” című hírlevél sorozatomra.

 

REGISZTRÁLOK


Meg fogom osztani a feliratkozottakkal legtitkosabb gondolataimat, amit az életről, az egészségről, a betegségekről, a világról szereztem eddigi életem során, mint orvos, aki már másképp gondolkodik. Rendszeresen fog értesülni olyan dolgokról, amiket nem fog megtalálni az újságok hasábjain, vagy más nyilvános fórumokon, viszont az életében azonnal sikerrel alkalmazhat.

Feliratkozás után találni fog egy
egészségtesztet,
amivel meg tudja állapítani, hogy hol tart most? Mennyire nevezheti magát egészségesnek, vagy már vannak intő jelek Részletes
tesztkiértékelést
fog kapni. Találni fog olyan
tanácsokat
is, amiket egyenként bevezetve a mindennapjaiba szokásává válhat az egészséges életmód, mire a végére ér.

Kattintson ide!

Köszönöm a figyelmét. Találkozunk a regisztráltak táborában.

 

 


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/lehet/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/lehet/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 654